Onze dirigent

 Wie wordt onze dirigent?
The New Land Singers zijn naarstig op zoek naar een nieuwe dirigent.
Bas de Bolster en The New Land Singers hebben de samenwerken in februari 2019 moeten beëindigen.
 
Maar wie gaat ons nu naar muzikale hoogte punten brengen?


 
Vanaf augustus 2018 was Bas de Bolster onze nieuwe dirigent, hij volgde daarmee zijn moeder Kit de Bolster op, die nog altijd actief is en zingt. De muzikale kennis en met name de Barbershopstijl heeft hij als het ware met de paplepel meegekregen. Bas heeft veel ervaring binnen de Barbershop-wereld, hij zingt o.a. in het gemengde barbershop kwartet "Next generation". In April 2018 vertegenwoordigden zij Nederland tijdens de BinG wereld kampioenschappen in Duitsland en hebben de 9e plaats behaald. Tevens wordt het kwartet regelmatig gecoacht door deskundige barbershop coaches. Al deze zangervaringen van zowel het kwartet als de coachings neemt hij mee in het dirigeren van de New Land Singers. 


Kit de Bolster-Diggs was vanaf februari 2009 tot juli 2018 onze dirigente. 

Kit heeft de barbershop naar Nederland gebracht en in 1977 het allereerste koor opgericht in IJsselstein, het latere IJsselstein Show Chorus. Tussendoor heeft zij achttien jaar gedirigeerd bij The Flying High Singers uit Nieuw Vennep, waarmee ze vier jaar achter elkaar kampioen is geworden van de Nederlandse tak van de Sweet Adelines organisatie.

Kit heeft koordirectie gestudeerd aan de Hogeschool IDE te Gorinchem met als hoofddocent Joop Schets en takteer les bij Bernhard Touwen.

Wij zijn heel blij dat wij iemand met zoveel ervaring en enthousiasme gevonden hebben die onze dirigent wilde zijn.