Dirigent


 

Even Voorstellen.

Hallo

Mijn naam is Mieke Goossens. Ben moeder van twee prachtige dochters en oma van een heerlijke kleindochter. Ik woon in ’s-Hertogenbosch samen met mijn 3 kleine teckeltjes.

 

63 jaar geleden begon mijn leven in het dorpje Heel in Limburg en vanaf mijn jonge jaren is de muziek de rode draad in mijn leven.

Ik begon te zingen in kinderkoor, jeugdkoor, kerkkoor en ben gitaar spelend doorgestroomd naar muziek maken in een fanfare waar ik alle muziek diploma’s behaalde en de saxofoon bespeelde tot de Harmonie waar ik vol verve de schuiftrombone bespeelde.

Pas later in mijn huwelijk en na twee prachtige dochters kwam ik in aanraking met barbershop muziek. En ik was verkocht. Dat is nu ruim 30 jaar geleden.

 

Ik begon barbershop te zingen in het dameskoor The happy Singers te Ulft (nu heet dat koor Miracle Sound). Daar werd ook mijn interesse gewekt voor het dirigeren. 

Bij het overkoepelende orgaan voor barbershop koren en kwartetten Holland Harmony heb ik vervolgens cursussen en opleidingen gevolgd en heb daar mijn dirigentdiploma’s gehaald. 

Na die opleidingen volgde ik steeds de dirigenten dagen/weekenden waar je gecoacht werd door vakkundige, professionele dirigenten en coaches uit verschillende landen.

 

Ik heb verschillende barbershop- en close-harmonykoren geleid. Zowel mannen- als vrouwenkoren.

Daarnaast heb ik in barbershopkoren en -kwartetten gezongen. Met deze koren en kwartetten heb ik veel gereisd naar en gezongen bij buitenlandse festivals.

 

Nadat ik gestopt was bij een close-harmonykoor in Den Bosch kwam er ruimte op de maandagavond voor The New Land Singers. Met dit koor had ik al een poosje contact maar omdat ik de maandagavond al een koor had leek het onmogelijk om eens een proefdirectie te komen doen.  

Maar het tij keerde en ik kon op de maandagavond afreizen naar Lelystad naar dit enthousiaste koor. De Eerste repetitie was meteen thuiskomen voor mij. Een enthousiaste groep vrouwen die met plezier en energie voor een geslaagde repetitie zorgde. Dat smaakte naar meer en gelukkig van beide kanten. Dus nu rij ik de maandag avond naar Lelystad om daar te repeteren met deze dames.

 

Met trots mag ik me nu dus de dirigent van The New Land Singers noemen.

Met deze dames hoop ik een mooie muzikale reis te maken. Vol plezier, vrolijkheid, groei en kwaliteit.