Over ons

Op 13 december 1984 werd het lady's barbershopkoor "The New Land Singers" opgericht in Lelystad. Dat dit een goed idee was, blijkt uit het feit dat het koor in deze vorm nog steeds bestaat. Sterker nog er zit nog altijd groei in, vooral in kwaliteit.                                 

We blijven enthousiast bezig ons niveau te verbeteren en het repertoire uit te breiden. In de loop der jaren gingen er leden af en kwamen er weer leden bij. We zijn nu met circa 30 leden.

Wij zijn trots deel uit te maken van de Nederlandse Barbershop organisatie Holland Harmony. Deze organisatie is voor ons de basis voor het presenteren van een prachtig product: 4 stemmig A capella Barbershop!

Onder de deskundige leiding van onze ervaren dirigent en gestimuleerd door regelmatige regionale of internationale workshops en coachings, oefenen wij trouw elke week. De repetities zijn gezellig en worden als ontspannend ervaren, ook al werken we erg hard aan stemvorming en het verbeteren van onze zangtechnieken.

Barbershop werkt bijna verslavend! Als je deze vorm van vierstemmig a capella zingen eenmaal te pakken hebt, wil je niet meer anders. 

Een belangrijk aspect van barbershop zingen is het showelement. Niet alleen de koorleden zelf genieten daar enorm van, ook het publiek wordt vaak aangenaam verrast en laten zich meeslepen in ons enthousiasme.

Ons repertoire is heel gevarieerd en reikt van authentieke barbershop ballades tot eigentijdse jazz, musical, pop en rock & roll nummers. Veel bekende muziek is speciaal in barbershop stijl gearrangeerd en wij hebben ons een groot aantal van deze songs eigen gemaakt.

Wij treden regelmatig op en kunnen zorgen voor een zeer speciaal tintje aan een bijzondere avond als een personeelsfeest, een bruiloft, een receptie etc.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, want 'hoe meer stemmen, hoe meer vreugd'.