Nieuws


HH conventie 2019 - woensdag 3 april 2019

Oh, wat waren we gespannen!
Na maanden van repeteren en verfijnen van de conventie songs, trokken we fris en vrolijk naar Veldhoven. Lekker in Nederland, gewoon met de auto, gezellig met een paar koorvriendinnen dan is een ritje van niets. We waren er zo.
Inchecken, kamer opzoeken en dan op naar de show. De kwartetten waren aan het strijden en we wilde graag zo veel mogelijk zien en vooral horen.

Het was zo wie zo een enerverend jaar. Onze dirigente Kit de Bolster maakte plaats voor zoon Bas in augustus en in februari namen we ook van hem afscheid. Al deze wisselingen maakte het op zijn zachts gezegd een uitdaging om op hoog niveau te presteren. Maar die uitdaging gingen we natuurlijk wel met volle overgave aan.
Dus vrijdag kwamen we samen op de locatie in Veldhoven, het Koningshof.
Wat een doolhof, wat groot, wat een lange gangen, wat dwalen we daar rond op zoek naar de juiste zalen, de juiste repetitieruimte maar ook naar de eetzaal, het ontbijtbuffet en zelfs de receptie.
 
Zaterdagochtend kwam te snel na een korte nacht. Snel even ontbijten, snel showkleding aan, snel nog even de nagellak opdoen, snel het haar in de krul, snel naar de repetitie. Nog even doorlopen, nog even puntjes op de i zetten. De tijd vliegt, het gaat veel te snel allemaal. Voor je het weet is het tijd om naar de ruimte te gaan om bijna het podium te betreden en om in minder dan tien minuten klaar te zijn.
Maar het voelde geweldig goed. De sfeer zat er goed in en wat mij betreft hebben we prima gezongen. 
En dat is toch het belangrijkste. Met een goed gevoel ons debuut maken bij Holland harmony. 
En dat we net niet bij de eerste tien zijn geëindigd is een detail.
Het legt de lat alleen wel wat hoger voor over twee jaar!
 
Ik kan nu al blij worden van het idee om weer mee te doen, weer die molen in te gaan en misschien nog meer te genieten van Barbershoppend Nederland!
Terug naar de vorige pagina >